Trabzonspor Beşiktaş Maçı

8 Mart 2013 Cuma

         

.

Süper Lig 25. Haftanın derbisi Trabzonspor Beşiktaş maçı ile Hüseyin Avni Aker stadında bu akşam büyük çekişmeye sahne olacak derbi maçı saat 19:00 da lig tv canlı olarak hd kalitesi ile yayınlayacaktır. Geçen hafta Fenerbahçe derbisi ile 3 puanın morali ile trabzonspor deplasmanına çıkacak olan beşiktaş takımında keyifler yerinde. Trabzonspor ise son haftalarda almış olduğu başarısız sonuçlara dur diyebilmek ve taraftarı ile arasını düzeltebileceği beşiktaş derbisini kazanıp tehlike hattından uzaklaşmak istiyor. 

Süper Lig’de bu sezon yaşanan birçok sürprizin ardından, puan tablosu ilginç bir şekil aldı. Eşine az rastlanır bir şekilde, ligin üst sırasıyla alt sırası arasında çok az bir fark oluştu. Peş peşe gelen kötü sonuçlarla şampiyonluk yarışından koptu denilen Beşiktaş, Fenerbahçe’yi yenerek yeniden zirve için iddialı konuma geldi. Trabzonspor ise Kasımpaşa deplasmanında kazanıp ilk 5’e yaklaşmak isterken, 2-0 yenilip tehlike hattına iyice yaklaştı. Arada sadece 3 puanlık bir fark kaldı. Bu nedenle bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak olan mücadele, iki takım açısından da çok kritik bir hâl aldı. Özellikle de ev sahibi ekip için...

Kâbus görebilir

Zorlu bir fikstüre girecek olan Trabzonspor için evinde oynayacak Beşiktaş mücadelesi hem puan hem de psikolojik açıdan çok önemli. Bordo-Mavililer adına alınacak 1 puan bile büyük bir hayal kırıklığı yaşatacak. Kaybetmesi halinde, belki de yıllar sonra ilk defa düşme hattına gerileyecek. İşler iyice içinden çıkılmaz bir hale girecek. Fırtına eğer 3 puana ulaşırsa hem taraftarıyla arası düzelecek, hem ligdeki konumu biraz daha rahatlayacak hem de futbolcuların üstündeki baskı azalacak.

Tek hedef şampiyonluk

Sezonun ikinci yarısına kötü başlayan Beşiktaş, Sivasspor’un ardından Fenerbahçe’yi de yenince bir anda ligde 2. sıraya yükseldi. Hem taraftarlar arasında hem de camiada yeniden şampiyonluk hayalleri kurulmaya başlandı. Siyah-Beyazlılar için Fenerbahçe’nin ardından Trabzonspor’u da mağlup etmek, hem şampiyonluk yolunda rakiplere ciddi bir mesaj olacak, hem de oyuncuların özgüvenini artıracak. Kısacası bu maça iki takım da kazanmak için çıkacak, beraberlik hiç kimseyi memnun etmeyecek.

Muhtemel İlk 11'ler

Trabzonspor: Onur, Serkan, Mustafa, Giray, Cech, Colman, Zokora, Halil Altıntop, Adrian, Olcan, Henrique

Beşiktaş: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan, Emre, Holosko, İbrahim, Fernandes, Oğuzhan, Olcay, Niang

Stat: Avni Aker

Saat: 19.00

Yayın: Lig Tv

Hakem: Fırat Aydınus

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder