Fenerbahçe Mönchengladbach Uefa Maci

6 Aralık 2012 Perşembe

         

.

Liderliği garanti olsa da Mönchengladbach maçı Fenerbahçe için büyük önem taşıyor. İstanbul'da ilk kez bir Alman takımını yenmek; Avrupa'da gruplarda en çok puan toplama rekorunu geliştirmek; grubunu yenilgisiz bitiren ilk Türk takımı olmak
Fenerbahçe-Bol kazançlar!

Avrupa Ligi C Grubu’nda oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak, bitime bir hafta kala grup liderliğini garantileyen Fenerbahçe, son sınavını Almanya’nın Mönchengladbach takımı karşısında veriyor. İlk bakışta, liderlik ve üst tur garanti olduğu için prestijden başka özelliği bulunmayan bir karşılaşma gibi dursa da, bu akşamki mücadele Fenerbahçe açısından farklı anlamlar taşıyor.

Öncelikle Sarı-Lacivertliler, İstanbul’da bugüne dek evinde oynadığı 5 maçta hiçbir Alman takımın yenemedi, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. Kanarya, Almanlar’a karşı tek galibiyetini, ilk devre Almanya’da oynanan maçta Mönchengladbach’a karşı elde etmişti. İlk hedef bu. Bunun başarılması, Fenerbahçe’ye bir rekor da getirecek. Kanarya, böylece 16 puana ulaşacak ve Avrupa kupalarında grubunu en çok puanla tamamlayan Türk takımı unvanını geliştirecek. Sarı-Lacivertliler, 2009/10 sezonunda Avrupa Ligi H Grubu’nu 15 puanla tamamlamıştı. Fenerbahçe, kazanması veya berabere kalması durumunda bir rekora daha imza atacak ve Türk takımları içinde Avrupa kupalarında grubunu yenilgisiz tamamlayan ilk takım unvanını elde edecek. Bugüne dek Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi gruplarından hiçbir takım yenilgisiz ayrılmamıştı.

Muhtemel 11'ler

FENERBAHÇE: Mert, Orhan, Serdar, Egemen, Özgür, Selçuk, M.Topal, Baroni, Recep, Stoch, Semih

MÖNCHENGLADBACH: Heimeroth, Zimmermann, Brouwers, Dominguez, Wendt, Xhaka, Tolga Ciğerci, Ring, Hrgota, Hanke, Mlapa

HAKEM: Jorge Neves

STAT: Şükrü Saracoğlu

YAYIN: Star TV

SAAT: 20.00

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder