Galatasaray'dan Pancuya Selam Var

24 Kasım 2012 Cumartesi

         

.

Karşılaşmanın ilk yarısı her iki takımın da karşılıklı ataklarıyla sona erdi. Süper Lig'in güçsüz takımlarından Sanica Boru Elazığspor, ilk 45 dakikada Galatasaray karşısında oynadığı oyunla alkış aldı. Sarı-Kırmızılı ekip, Amrabat ve Elmander'in organizasyonlarıyla gelişen ataklarla net pozisyonlar buldu ancak bunları gole çeviremedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Galatasaray, ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Johan Elmander'i oyundan alan Fatih Terim, yerine Aydın Yılmaz'ı dahil etti. Sarı-Kırmızılı takım aradığı golü, ikinci yarıda buldu. 50. dakikada Nordin Amrabat'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Riera, ceza sahası içine ortaladı. Riera'nın ortasını Ivesa yumruklayarak uzaklaştırmak istedi ancak top Yekta Kurtuluş'a çarparak ağlarla buluştu: 0-1

cimbom pancu selamYine Riera

Manchester United maçındaki etkili oyunuyla fark yaratan Albert Riera, Galatasaray'ın ilk golünde de büyük pay sahibi oldu. Sol kanattan müthiş bir bindirme yapan İspanyol futbolcu, ceza sahasına yaptığı ortayla golü hazırlayan isimdi.

Cim Bom, ikinci gole çok yaklaştı ama...

Bu golün ardından oyunu rakip kaleye yıkan Galatasaray, 67. dakikada Engin Baytar'ın yerine oyuna giren Emre Çolak'la çok net bir fırsat yakaladı. Ancak genç golcü, Ivesa'yla teke tek kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı. 70. dakikada net bir fırsat daha yakalayan Sarı-Kırmızılı takım, bu fırsatı yine değerlendiremedi. Savunmadan seken topu önünde bulan Yekta, şık bir çalımla rakibini geçti ancak boş kaleye topu gönderemedi.

Elazığ panteri Felipe Melo

90. dakikada Muslera, kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Penaltı pozisyonunda eldivenleri giyip kaleye geçen Felipe Melo, yaptığı müthiş kurtarışla Galatasaray'ın galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

Mücadele Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Cim Bom, Elazığ deplasmanından aldığı bu galibiyetle ligde 25 puana ulaştı ve liderliğini korudu.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder