Galatasaray Bir Darbe de Karabükten

16 Kasım 2012 Cuma

         

.

Spot Toto Süper Lig'in 12. haftasında, Galatasaray evinde ağırladığı K. Karabükspor'a 3-1 mağlup olarak hafta içinde oynayacağı Manchester United maçı öncesi adeta yara aldı. Galatasaray'ın tek golünü Burak Yılmaz (31) atarken, K. Karabükspor'un gollerini Ahmet İlhan (21), Mehmet Yıldız (35) ve İlhan Parlak (90+1) kaydetti.


galatasaray karabük macı
Şampiyonlar Ligi H Grubu maçında salı günü evinde Manchester United maçı öncesi Spor Toto Süper Lig'de Karabükspor karşısında yara aldı. Alt sıralarda yer alan ve yeni teknik direktörleri Mesut Bakkal ile birlikte çıktığı ilk maçta sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Karabükspor, lider Galatasaray'a karşı çıktığı maçtan da galip geldi.

Karabükspor, Galatasaray savunmasını ters yakaladı ve İlhan Parlak'ın attığı ara pasıyla hareketlenen Ahmet İlhan, kalesini terkeden Muslera'nın üzerinden topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda lider Galatasaray karşısında 1-0 öne geçirdi. Galatasaray, bu gole 31'de Burak Yılmaz ile cevap verdi. Hamit'in orta sahadan gönderdiği ara pasına hareketlenen Burak Yılmaz topu önüne alır almaz şutunu çekti ve top yerden ağlarla buluştu: 1-1.

Bu golden 4 dakika sonra 35'te sol kanattan ceza sahası içerisine giren Lualua yerden attığı pasa Mehmet Yıldız ayağını uzattı Muslera'ya da çarpan top ağlarla buluştu: 1-2. İlk yarı Karabük'ün 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Galatasaray adeta tek kale oynadı. Fatih Terim'in oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahale etmek istemesi de skoru değiştirmeye yetmedi. Karabükspor, bulduğu kontrataklarla tehlikeli geldi ve 90+1'de İlhan Parlak'ın bulduğu golle skoru 3-1'e getirdi. Bu skor aynı zamanda maçın skoru oldu ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçı öncesi ağır yara aldı.

Maçın yıldızı Lualua

Maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar Galatasaray savunmasını zorlayan ve yaptığı bir asistle de galibiyette büyük payı olan Kongolu futbolcu Lualua, izleyenlerin beğenisini topladı. Son dakikaya kadar ayakta kalan ve takımını ateşleyen isim olmayı başaran Lualua, Danny'nin ve Cris'in korkulu rüyası haline geldi.

Engin 11 hafta sonra

Galatasaray'ın Süper Kupa'da Fenerbahçe ile oynadığı maçta hakem Cüneyt Çakır'a saldırırak kırmızı kart gören ve PFDK tarafından 11 maç oynamama cezası alan Engin Baytar, bugün Karabükspor karşısında 61. dakikasında Hamit Altıntop'un yerine girerek Spor Toto Süper Lig'e merhaba dedi ancak takımı sahadan 3-1 mağlup ayrılınca şanssız bir başlangıç yapmış oldu.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder